Deze Instagram-functie krijgt een flinke update

© Unsplash

Deze Instagram-functie krijgt een flinke update
30 mei om 21:43
Laatste update: 30 mei om 21:58

Instagram is begonnen als platform om foto’s te delen, maar breidt steeds verder uit. Ondertussen heeft het platform van Meta de Snapchat-achtige verhalen geintroduceerd en wil het met Reels wat gebruikers bij TikTok weghouden. Notities is de nieuwste toevoeging en krijgt nu een flinke update.

Door in de app van Instagram naar je inbox te gaan, kun je een notitie plaatsen die 24 uur lang zichtbaar blijft voor anderen. Je kunt vervolgens kiezen of de notitie alleen zichtbaar moet zijn voor goede vrienden of voor alle volgers die je zelf ook volgt. Je kon eerst alleen een kort berichtje plaatsen, maar later ook een video of liedje instellen als notitie.

Vind ik leuk

Nu wordt de functie uitgebreid en gaat het nog meer op een verhaal lijken. Voortaan kun je iemand vermelden in je notitie en kun je de notities van anderen liken. Ook kun je nu actief om de reacties van anderen vragen.

Nu notities steeds meer op verhalen gaat lijken, is het wel de vraag wat het nut van deze functie nog is. Ook in een verhaal kun je immers tekst, video of audio zetten en kunnen anderen reageren. Wel is het nog laagdrempeliger om een notitie te plaatsen, te bewerken en weer te verwijderen.

Lees meer over Instagram en mis niets met onze nieuwsbrief.