©Sighful

Deze laptop heeft geen scherm, maar een brillenhouder

Deze laptop heeft geen scherm, maar een brillenhouder

31 mei om 13:38

De Spacetop G1 van Sightful vervangt het scherm van een laptop met een brillenhouder en een AR-bril, om overal productief te werken zonder pottenkijkers. 

De onderste helft van de Spacetop G1 lijkt op een normale laptop met toetsenbord en trackpad, maar daarboven zit geen scherm maar een brillenhouder. Via de meegeleverde AR-bril kun je allerlei virtuele schermen voor je gezicht plaatsen tot 100 inch groot. Het besturingssysteem waar de laptop op draait is Space OS, speciaal gemaakt voor productiviteit.

De Spacetop G1 heeft 16GB werkgeheugen en maar 128GB opslagruimte, waarvan je 102GB kunt gebruiken. De batterij moet acht uur meegaan, wat mogelijk is omdat de laptop geen groot scherm van licht hoeft te voorzien. In twee uur is de laptop weer tot 85% opgeladen. Dichtgeklapt ziet de Spacetop G1 er wel een beetje vreemd uit, want de bobbel oogt als een accu die opblaast en op barsten staat.

De Spacetop G1 komt van Sightful, dat opgericht is door ex-topmannen van Magic Leap. 

Vooruit te bestellen

De Spacetop G1 is vanaf nu vooraf te bestellen via de website van Sightful. Normaal kost de laptop 1900 dollar, maar tijdelijk kost het apparaat 1700 dollar als je nu alvast 100 dollar betaalt. De Spacetop G1 wordt dan vanaf oktober 2024 geleverd.

Lees meer over laptops, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.