Deze nieuwe laptop van Samsung moet zich meten met de MacBook Pro

© WinFuture Samsung

Deze nieuwe laptop van Samsung moet zich meten met de MacBook Pro

Samsung komt volgende week met zijn eerste laptops met de nieuwe Qualcomm Snapdragon X Elite-chips. De nieuwe Samsung Galaxy Book 4 Edge moet zich qua prestaties en batterijduur kunnen meten met de MacBook Pro van Apple.

Beelden en specs van de nieuwe Samsung Galaxy Book 4 Edge-laptops zijn uitgelekt via WinFuture. Samsung brengt de laptop uit in versies met 14 en 16 inch oled-schermen. Het opvallendste is dat de nieuwe Samsung-laptops niet meer werken met Intel-processors, maar met de Snapdragon X Elite-chips van Qualcomm. Dat moet ervoor zorgen dat de batterijduur vergelijkbaar is met die van de nieuwste MacBooks. 

Er komen drie varianten van de Galaxy Book 4 Edge, waaronder een Pro-model. Ten minste één uitvoering van de nieuwe Samsung-laptops heeft volgens WinFuture de krachtigste van alle X Elite-chips, die over twaalf rekenkernen beschikt.  

OLED-scherm met 3K

Het super-amoled-scherm in de laptop heeft een 3K-resolutie en 400 nits helderheid. Het 14 inch model heeft twee usb-c-poorten en een hdmi-poort, terwijl de 16 inch versie ook nog een usb-a-poort, een microSD-kaartsleuf en een geïntegreerd numeriek toetsenblok heeft. De opslagruimte is nog niet uitgelekt.

De nieuwe Samsung-laptops worden niet goedkoop, want de prijzen zouden beginnen bij zo'n 1800 euro. 

Meer AI-pc's rond Microsoft-event

Samsung onthult de nieuwe laptops waarschijnlijk komende maandag, op 20 mei. Dan houdt Microsoft namelijk een event met de presentatie van zijn nieuwe Surface-laptops, die ook met de Snapdragon X Elite-chips werken. Meer fabrikanten kondigen die dag hun zogeheten AI-pc's aan. Zo komt Asus bijvoorbeeld met zijn Vivobook S 15, eveneens voorzien van Snapdragon X Elite-chips. 

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.