Vergeet vetgedrukt: straks laat je je iMessage-bericht écht opvallen

©Unsplash

Vergeet vetgedrukt: straks laat je je iMessage-bericht écht opvallen
31 mei om 20:06
Laatste update: 31 mei om 23:34

In afwachting van de nieuwste versie van iOS, die tijdens WWDC zal worden aangekondigd, worden we zoetgehouden met een gerucht of twee. Deze keer gaat het om de app Berichten (iMessage), die misschien de mogelijkheid krijgt om straks nog meer indruk te maken met je boodschap.

De meeste mensen in Europa gebruiken vooral WhatsApp voor het versturen van berichten. Wie tot de kleinere groep behoort die iMessage gebruikt is ongetwijfeld bekend met de speciale bubbel- en schermeffecten die de app biedt. Voor de mensen die daarvan houden, is er goed nieuws: straks kun je wellicht ook effecten aan teksten of woorden toekennen om nog meer emotie en expressie toe te voegen. Tenminste, als we de geruchten van MacRumors mogen geloven. Niets is tenslotte officieel tot bevestiging door Apple zelf, dat op maandag 10 juni een nieuwe editie van ontwikkelaarsconferentie WWDC heeft gepland.

En vetgedrukt dan?

Als de geruchten kloppen, pakt Apple dus gelijk groot uit met deze feature als het aankomt op tekstopmaak. Vooral omdat de app Berichten op dit moment niet eens de mogelijkheid biedt om traditionele opmaak toe te voegen, zoals vetgedrukte, cursieve of doorgestreepte tekst: laat staan een heleboel dynamische effecten. Het zou dan ook gaan om een redelijk grote verandering voor iMessage. Of de nieuwe update ook de ouderwetse opmaak zal ondersteunen, daar wordt niet over gespeculeerd.

Kwestie van indruk maken

De update zou in ieder geval suggereren dat Apple weer investeert in zijn berichten-app. De timing is niet helemaal onverwachts, aangezien het bedrijf de afgelopen maanden regelmatig negatief in het nieuws kwam vanwege vermeend machtsmisbruik. Meerdere Apple-apps staan dan ook onder streng toezicht van de EU. Het techbedrijf heeft bevestigd om RCS, de opvolger van sms, te gaan ondersteunen. Daarom zal het misschien extra investeren in zijn eigen chat-app Berichten, om ervoor te zorgen dat gebruikers de voorkeur geven aan Apple's eigen diensten.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS.