'Je hebt minimaal een iPhone 15 Pro nodig voor de AI-functies in iOS 18'

©Apple

'Je hebt minimaal een iPhone 15 Pro nodig voor de AI-functies in iOS 18'

Slecht nieuws als je zit te wachten op de AI-functies van iOS 18, want je hebt mogelijk minimaal een iPhone 15 Pro nodig om ze te gebruiken. 

Apple onthult tijdens WWDC 2024 op 10 juni waarschijnlijk alle informatie over de langverwachte AI-functies in iOS 18. Tot dan krijgen we waarschijnlijk nog een hoop geruchten te horen. Waaronder van doorgaans goed ingelichte Mark Gurman, die deelt dat je minimaal een iPhone 15 Pro nodig hebt om die AI-functies te gebruiken.

Dat betekent dat je minimaal de A17 Pro-chip in je iPhone moet hebben, terwijl de goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus het nog met de A16-chip moeten doen. Deze vereisten zijn geen grote verrassing. Apple zou AI-functies zo veel mogelijk op het toestel zelf willen aanbieden, zonder online verbinding. Daar is niet alleen veel kracht, maar voornamelijk veel werkgeheugen voor nodig.

Wil je de AI-functies op een Mac of iPad gebruiken, dan heb je volgens Gurman minimaal een M1-chip nodig. Dat betekent in de praktijk tevens dat je minimaal 8GB werkgeheugen hebt.

Welke functies?

Welke functies Apple precies toevoegt en of het bedrijf daarvoor samenwerkt met OpenAI of Google, blijft nog gissen. In ieder geval staat ons een grote update voor Siri te wachten. 

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS.