©Tesla

Bug in gordelmelding heeft gevolgen voor 125.000 Tesla's

Bug in gordelmelding heeft gevolgen voor 125.000 Tesla's

31 mei om 22:03

Zo'n maand nadat Tesla duizenden Cybertrucks moest herstellen vanwege een defect gaspedaal, is het nu de beurt aan een reeks andere modellen van het merk. Volgens de Amerikaanse overheidsinstantie voor Wegen en Verkeer zouden er problemen zijn met het lampje voor de gordel.

Verreweg het grootste voordeel van software blijft het feit dat deze op afstand te fixen valt. Dat is dan ook een grote plus van Tesla, dat een flinke portie van zijn functies via de centrale boordcomputer laat verlopen. Toch sluipt er nog wel eens een foutje in. Zo ook in dit geval, waarbij de melding om je gordel om te doen blijkbaar niet gaat branden. Bepaald niet onbelangrijk, en reden genoeg voor Tesla om zijn 125.227 defecte auto's op afstand te repareren via een software-update.

Het gaat specifiek om de volgende modellen:

  • 2012-2024 Model S
  • 2015-2024 Model X
  • 2017-2023 Model 3
  • 2020-2023 Model Y

Pech voor Tesla

Naast de problemen van de Cybertruck was Tesla begin dit jaar ook al de dupe van een ander probleem, dat gelukkig ook softwarematig kon worden verholpen. Die 200.000 auto's hoefden toen ook alleen een update te installeren om een bug in de camera te verhelpen. Hoewel dergelijke problemen gelukkig oplosbaar zijn via software-updates, roept het tegelijkertijd vragen op over de kwaliteit van Tesla, of toch op zijn minst over de software waar automobilisten steeds meer op vertrouwen. Zeker met het oog op zelfsturende auto's, of binnenkort mogelijk zelfs autonome taxi's, hopen we dat de software-ontwikkelaars van Tesla het beter gaan doen, zeker na wat er met het team achter Tesla's succesvolle Superchargers is gebeurd. 

Lees meer nieuws over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.