Threads doet een Tinder-tje en laat je swipen om te liken

Threads doet een Tinder-tje en laat je swipen om te liken

3 juni om 21:25
Laatste update: 3 juni om 21:26

Een sociaal netwerk wil je graag iets laten zien dat je ook echt leuk vindt. Daarvoor mogen ze niet meer alle data gebruiken want de regels van de privacy zijn aangescherpt. Threads introduceert een bekende actie om van je te weten te komen wat je wel en niet leuk vindt.

Twitter bedacht het korte tekstbericht, Snapchat introduceerde de Stories en Tinder het swipen om te liken. Meta bedenkt niks en kopieert alles, nu ook weer met Threads.

Swipen om te liken 

In een Thread kondigt Adam Mosseri, de baas van Instagram, een nieuwe functie aan op Threads. Hij introduceert het swipen in de app van dit social media platform.


Om te weten te komen wat jij als gebruiker nu wel en niet leuk vindt, leent Threads een functie van de datingapp Tinder. Na een update van de app zal je in de app ook kunne swipen. De functie van het swipen is exact hetzelfde als in de datingapp. Je swiped naar rechts ondat je de thread leuk vindt en je swiped naar links wanneer je de het bericht niet leuk vindt.

Zo ver ik kan zien heeft het niets te maken met het daadwerkelijk liken (hartje) van het bericht. Ik heb het nog niet kunnen testen omdat deze update nog niet bij mij binnen is.