©Unsplash

WWDC-vooruitblik: 'Hoe ziet AI op de Apple-manier eruit?'

WWDC-vooruitblik: 'Hoe ziet AI op de Apple-manier eruit?'

5 juni om 16:35

Apple-ontwikkelaarsconferentie WWDC gaat aanstaande maandag 10 juni van start. We blikken vooruit op iOS 18, het vernieuwde Siri met AI en alle andere dingen die we van Apple kunnen verwachten.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Nog maar een paar dagen totdat WWDC begint, en we weten wat de nieuwe versies van iOS, macOS, iPadOS en meer brengen. Er is al veel informatie uitgelekt over iOS 18, en het is wel heel waarschijnlijk dat Siri dit jaar een stuk slimmer wordt. Het woord AI zal ook eindelijk bij Apple veelvuldig vallen, alleen zal Apple het wel net wat anders aanpakken. We bespreken wat we van die aanpak verwachten.

Verder vandaag: miss-verkiezing voor AI-modellen, Nederlandse airco die werkt via radiator en warmtepomp en PostNL introduceert anti-phishing maatregel.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte gaat vandaag in premiere op Dinsey+. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. We zien de Jedi zoals we ze niet eerder gezien hebben, 100 jaar voor The Phantom Menace, aan het eind van het High Republic-tijdperk, een gouden eeuw voor de Jedi. Maar dan begint het natuurlijk te rommelen…

App: Kino van de makers van foto-app Halide. Kino is de evenknie, maar dan voor filmen. De film-app voor wie de volledige mogelijkheden van de iPhone-camera wil benutten. Zo kun je bijvoorbeeld filmen in Apple Log ProRes-formaat op de iPhone 15 Pro. Maar je kan ook direct een color grade inbakken in je opnames, of zelfs in Log-formaat filmen met een bepaalde color grade toegepast.

Een color grade is geen ordinair filter, maar de manier waarop videobeelden in films en series een bepaalde tint krijgen, om de sfeer te bepalen. Dat kan je nu dus ook zelf doen. Er worden een aantal van die color grades meegeleverd, maar je kan ook je eigen color grade toevoegen aan de app.

Verder is Kino veel meer een film-app dan de standaard camera-app. Je kan het focuspunt en de belichting los van elkaar bepalen en vastzetten. En er zitten ook gidsjes in de app zodat je kan leren om beter te filmen. Kost 22,99 euro.