©WAICA

Eerste Miss AI-verkiezing van start: wie maakt de mooiste vrouw

Eerste Miss AI-verkiezing van start: wie maakt de mooiste vrouw

4 juni om 16:25
Laatste update: 4 juni om 16:27

Tien door AI gegenereerde vrouwen maken kans op een totale prijs van 20.000 dollar, in de eerste Miss AI-verkiezing.

Kijk je er snel langs, dan lijken de tien semifinalisten van de eerste Miss AI-verkiezing op gewone vrouwen. Anne Kerdi uit Frankrijk heeft een stoer pak aan en houdt een presentatie op een podium, Kenza Layli uit Marokko draagt een hoofddoek en staat in een bibliotheek en Zara Shatavari uit India speelt graag basketbal. Maar geen van deze vrouwen bestaat echt.

Het zijn AI-creaties die zijn gekozen uit meer dan 1500 inzendingen, stuk voor stuk gemaakt vanuit vooringenomen ideeën over wat een 'mooie vrouw' is. Alle semifinalisten zijn slank, hebben een stralend gezicht en een lichte huidskleur heeft duidelijk de voorkeur.

Maar niet alleen het uiterlijk is belangrijk om de winnaar te bepalen. Er wordt ook gekeken naar de prompts die worden gebruikt om de vrouwen tot leven te brengen en hoeveel cloud deze AI-influencers op sociale media hebben.

AI-influencers

Alle semifinalisten hebben Instagram-accounts die vol staan met typische influencer-foto's, van reizen, hobby's en uiteraard selfies. Zo houdt Asena Ilik uit Turkije van auto's en zet Zara Shatavari uit India zich in tegen depressie

Later deze maand worden de winnaars bekend gemaakt. De AI-makers die achter de top drie zitten krijgen gezamenlijk 20.000 dollar.

Lees meer over kunstmatige intelligentie, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.