©Humane

Geflopte Humane AI Pin blijkt nu ook in brand te kunnen vliegen

Geflopte Humane AI Pin blijkt nu ook in brand te kunnen vliegen

6 juni om 14:28

Volgens Humane moeten gebruikers van de AI Pin meteen stoppen met het gebruik van het meegeleverde oplaaddoosje, want de boel kan in brand vliegen.

Hoewel het bedrijf er niets over zegt op zijn website of via sociale media, krijgen gebruikers een e-mail dat ze direct moeten stoppen met het gebruik van het oplaaddoosje.

Volgens Humane ligt het probleem vooral niet bij zichzelf. Het bedrijf kreeg één melding binnen, waarbij "met het gebruik van een usb-c-kabel van een derde partij, een voedingsbron van een derde partij, hebben we een kwaliteitsprobleem vastgesteld met de batterijcel die is geleverd door een derde partij en wordt gebruikt in de Charge Case-accessoire."

Humane zegt nu met een andere partij in zee te gaan voor het leveren van de batterijcel. Het bedrijf benadrukt dat de makers van de batterijcel geen andere onderdelen voor het oplaaddoosje of de AI Pin zelf hebben gemaakt.

Zoveelste probleem

Een oplaaddoosje dat in brand kan vliegen valt haast in het niets bij de andere problemen van de gadget. In recensies is het apparaatje met de grond gelijk gemaakt. De AI Pin zou niet luisteren, laat reageren, veel mogelijkheden niet ondersteunen en heel warm worden.

Ook de prijs is niet mals. De Humane AI Pin is vanaf 699 dollar verkrijgbaar, en werkt alleen in combinatie met een abonnement van 24 dollar per maand.

Lees meer over gadgets, of blijf op de hoogte via de Bright-app.