Google komt met strengere eisen voor foute AI-apps

©Pexels

Google komt met strengere eisen voor foute AI-apps

Op de Google Play Store staan meer dan twee miljoen apps en de laatste tijd komen daar steeds meer AI-apps bij waar je ook illegale content mee kunt genereren.

Om te voorkomen dat AI-apps op de Play Store dat doen, heeft Google nieuwe richtlijnen geïntroduceerd. Vanaf nu moeten apps met generatieve AI voorkomen dat er verboden content wordt gegenereerd. Denk aan gewelddadige of seksuele afbeeldingen.

Met de nieuwe richtlijnen gaat Google ook zorgen dat apps niet adverteren met dingen die verboden zijn. Zo waren er apps in omloop waarmee je naaktfoto’s van mensen kon genereren zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Op een school in de Verenigde Staten zouden er ook al gegenereerde naaktfoto’s van leerlingen en docenten zijn rondgestuurd.

Ook moet er een manier zijn om in de app aan te geven als de AI toch iets gemaakt heeft wat tegen de richtlijnen in gaat. Ten slotte moedigt Google aan om een gesloten test te doen met de AI en de resultaten vast te leggen, zodat Google er ook naar kan kijken in de toekomst.

Lees meer over AI en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.