© Riot Games

Dit populaire pc-spel komt binnenkort naar consoles

Dit populaire pc-spel komt binnenkort naar consoles

9 juni om 14:15

Het wachten is bijna voorbij voor console-gamers die uitkijken naar de komst van de populaire tactische shooter Valorant. Riot Games heeft bevestigd dat Valorant later dit jaar naar de PlayStation 5 en Xbox Series X|S komt. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de opening van Summer Game Fest 2024​.

De ontwikkeling van Valorant voor consoles is al enige tijd in de maak. Sinds de lancering van het spel op pc in 2020 zijn er hints en speculaties geweest over een consoleversie. Riot heeft in het verleden bijvoorbeeld vacatures geplaatst voor posities zoals Game Design Manager en Senior Game Designer, specifiek gericht op het overzetten van Valorant naar consoles.

Beta komt volgende week

Nu wordt het nieuws voor het eerst officieel bevestigd. De volledige release staat gepland voor ‘eind 2024’. Een exacte datum is nog niet bekend. Spelers kunnen al eerder aan de slag met een beperkte beta, die op 14 juni 2024 van start gaat. Deze beta is invite-only, dus spelers moeten zich via een link aanmelden en hopen op een uitnodiging. De bèta is toegankelijk in de VS, het VK, Canada, Europa en Japan. Later komt die ook naar de rest van de wereld. 

Riot zegt in een aankondiging op YouTube dat er geen sprake is van crossplay. Dat wil zeggen dat spelers op pc niet tegen spelers op console kunnen spelen. Wel komt er cross-progression. Dat houdt in dat vooruitgang die gemaakt is op pc ook op de console beschikbaar is en vice-versa. 

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.