De eerste slimme monitor van Asus ziet er wel héél bekend uit

Asus

slimme monitor van Asus
10 juni om 13:52

Asus komt voor het eerst met een slimme monitor en lijkt wel heel enthousiast leentjebuur te spelen bij Samsung. De monitor heeft namelijk erg veel weg van de Samsung Smart Monitor M8.

Asus kondigde zijn ZenScreen Smart MS27UC afgelopen week aan tijdens Computex 2024. Het slimme beeldscherm lijkt met zijn zilvermatte afwerklaag behoorlijk op de Samsung Smart Monitor M8. Hij draait op het Android-based Google TV-besturingssysteem en heeft een afmeting van 27 inch. Het LCD-scherm heeft een resolutie van 4K en de ingebouwde 5 watt speakers zijn van Harman Kardon. Uiteraard is het scherm ook uitgerust met wifi en bluetooth.

Net als de slimme schermen van Samsung krijg je bij de Asus ZenScreen Smart MS27UC ook een afstandsbediening. Die kun je, net als het toetsenbord en de muis, opbergen in een sleuf die aan de achterkant van het scherm zit. Op die plek kun je ook de kabels van het scherm kwijt, mocht je hem op een andere plek willen opbergen of je bureau na het werken leeg wil maken.

Alle apps om te kijken en streamen

Op de achterkant van het apparaat vind je ook alle aansluitingen. Het scherm heeft HDMI 2.0- en Displayport 1.4-inputs, een ingebouwde USB-hub met USB-C- en twee normale USB-poorten. Tenslotte is er ook nog een minijack-input voor je koptelefoon.

Het besturingssysteem biedt zoals je verwacht toegang tot de Google Play Store, dus je kunt volop muziek luisteren via Spotify of content bekijken met apps als YouTube of Twitch. Daarnaast heeft het systeem een app waarmee je op laatstgenoemde en andere platformen zelf content kunt livestreamen.

Hoe duur Asus’ eerste smart monitor wordt? Dat is nog niet bekend, net als de releasedatum van het product.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.