©Google

Apple zal in de toekomst ook met Google Gemini samenwerken

Apple zal in de toekomst ook met Google Gemini samenwerken

11 juni om 09:11

Tijdens zijn WWDC-presentatie onthulde Apple samen te werken met OpenAI, voor nieuwe AI-functies op iPhones. In een later gesprek onthulde Craig Federighi van Apple dat het bedrijf ook Gemini van Google toe wil voegen.

Zoals verwacht ging een groot deel van Apple's presentatie op maandagavond over kunstmatige intelligentie. Apple combineert eigen technologie met AI-modellen van derde partijen. De eerste is ChatGPT van OpenAI, maar later volgen er meer.

In een gesprek na de keynote, noemde Craig Federighi specifiek Gemini van Google. "We kijken ernaar uit om in de toekomst integraties met andere modellen uit te voeren, waaronder bijvoorbeeld Google Gemini". De Apple-topman zei er wel direct bij dat er nog niets aan te kondigen is.

Later dit jaar voegt Apple toegang tot ChatGPT toe aan Siri. Je hoeft dan geen account bij OpenAI te maken om er gebruik van te maken. Siri zal altijd eerst aan je vragen of het goed is dat ChatGPT opduikt.

Apple Intelligence

Onder de naam Apple Intelligence voegt de iPhone-maker allerlei AI-functie aan iOS, iPadOS en macOS. Daarmee kun je onder andere teksten controleren en emoji genereren. Ook snapt Siri je spraakopdrachten beter, zelfs als je over je eigen woorden struikelt. En er is nog veel meer. Ook krijgt iOS 18 een stapel nieuwe functies waar geen AI-model voor nodig is. 

Lees meer over Apple, of check de Bright-app voor iOS.