©Unsplash

iOS 18 krijgt eindelijk functie om telefoongesprekken op te nemen

iOS 18 krijgt eindelijk functie om telefoongesprekken op te nemen

11 juni om 10:00

Apple voegt een nieuwe functie toe aan iOS 18 waarmee je telefoongesprekken op kunt nemen. Ze worden live getranscribeerd in de Notes-app en degene met wie je belt krijgt er direct een melding van.

De functie wordt uitgelicht op de website van Apple. Daar is een preview-pagina ingericht voor iOS 18, dat maandag werd aangekondigd tijdens WWDC. Op de pagina staan beschrijvingen van de nieuwe functies. De meeste vernieuwingen onthulde Apple tijdens zijn presentatie, maar er zijn dus ook nog enkele verrassingen. Waaronder de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen.

Met behulp van Apple Intelligence worden opgenomen gesprekken in realtime getranscribeerd in de Notes-app. Degene met wie je belt, krijgt een melding als je het gesprek opneemt. Is de functie ingeschakeld in de Phone-app, dan zie je een geluidsgolf op je scherm met daarnaast de tijdsduur van je opname en het kenmerkende, rode opname-icoontje.

Ook in het Nederlands?

In de voetnoten op de preview-pagina staat vermeld welke talen de functie ondersteunt. Het zijn er acht in totaal: Engels, Spaans, Duits, Frans, twee Chinese talen (Mandarijn en Kantonees), Japans en Portugees. Nederlands zit daar dus nog niet bij. Dat kan in de toekomst uiteraard veranderen, vermeldt Apple op de pagina.

Lees meer over Apple, of check de Bright-app voor iOS.