©Unsplash

Klein Apple-nieuws: visionOS-update en Siri vertrouwt ChatGPT niet

Klein Apple-nieuws: visionOS-update en Siri vertrouwt ChatGPT niet

11 juni om 10:53

De WWDC-presentatie van Apple zat boordevol grote updates en nieuwe AI-functies, maar er is ook nog een stapel kleine verbeteringen op komst.

Zo krijgt visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro, zijn eerste update sinds de release van de mixed reality-bril. visionOS 2, zoals de update heet, brengt een reeks algemene verbeteringen naar de Vision Pro. Zo kan de Photos-app straks automatisch ruimtelijke foto’s genereren uit de 2D-fotobibliotheek en krijgt de Virtual Display-functie een upgrade met hogere resoluties.

Daarnaast herkent de bril je Magic Keyboard of MacBook-toetsenbord wanneer je in een virtuele omgeving aan het werk bent. Je krijgt deze dan te zien in de virtuele omgeving, zodat je ook echt kunt zien wat je aan het typen bent.

Verder voegt visionOS 2 ondersteuning toe voor computermuizen, zowel Apple’s eigen Magic Mouse als andere merken. Ook kun je de Home View zelf inrichten door elementen tussen je vingers te knijpen, vast te houden en te verplaatsen. Video’s kijken in Safari krijgt een visuele upgrade met meer gloei- en reflectie-effecten. De update komt in het najaar naar alle Vision Pro-brillen.

Siri vertrouwt ChatGPT niet

Apple maakt het op iPhone, iPad en Mac moeilijker voor derden om je wifi-adres te tracken. Met de optie ‘Rotate Wi-Fi Address’ wordt je wifi-adres op willekeurige moment ververst. Zo wordt het bijvoorbeeld lastiger voor bedrijven om winkel- en klikgedrag op webshops te volgen. Via de instellingen van elk wifinetwerk kun je functie in- of uitschakelen.

Tenslotte nog een geinig detail van Siri 2.0: ChatGPT wordt straks geïntegreerd in de Apple-assistent, maar die lijkt de chatbot van OpenAI lang niet altijd te vertrouwen. De tekst: “ChatGPT, check important info for mistakes” is te zien onder elke demo van de nieuwe Siri die in de WWDC-presentatie zit. Apple integreert dus iets op zijn platforms wat het bedrijf niet helemaal vertrouwt. Uiteraard houdt het bedrijf alle opties open: Craig Federighi zei gisteren nog in de toekomst ook met Google Gemini samen te willen werken.

Lees meer over Apple, of check de Bright-app voor iOS.