© Apple

Apple ID krijgt een andere naam en deze nieuwe functies komen naar Apple-diensten

Apple ID krijgt een andere naam en deze nieuwe functies komen naar Apple-diensten

11 juni om 20:41
Laatste update: 11 juni om 21:21

Apple voegt dit najaar nieuwe functies toe aan zijn diensten en doet een aantal aanpassingen. Een van de grootste veranderingen is dat Apple ID voortaan Apple Account gaat heten. Gebruikers kunnen onder andere wandelroutes in Apple Maps verkennen, in termijnen betalen met Apple Pay en meer, maar nog niet alles komt naar Nederland.

Apple ID wordt omgedoopt tot Apple Account voor 'een consistentere inlogervaring over alle Apple-diensten en apparaten heen'. Inloggen kan nog altijd met je bestaande Apple ID-gegevens. Daarnaast krijgt iCloud Mail nieuwe manieren om je inbox te beheren. E-mails worden nu bijvoorbeeld georganiseerd in categorieën zoals Primair, Transacties, Updates en Promoties.

Maar dat is lang niet de enige verandering, zegt Apple in een blogpost. Apple Pay krijgt extra functies waarmee gebruikers beloningen kunnen inwisselen en in termijnen kunnen betalen met hun credit- of debitkaarten. Deze opties worden eerst beschikbaar in de VS, gevolgd door Australië, Spanje en het VK. Er komt ook een nieuwe functie, Tap to Cash genaamd, waarmee je contactloos kan betalen naar een andere iPhone

Fitness, muziek en meer

Ook Apple Fitness+ krijgt een makeover. Met nieuwe functies zoals 'Voor Jou', 'Ontdek' en een verbeterde zoekfunctie wordt het volgens Apple makkelijker om activiteiten te vinden die bij je passen

Met nieuwe updates voor SharePlay kunnen meer gebruikers samen muziek delen en afspelen vanaf HomePod, Apple TV of een Bluetooth-speaker. Om hoeveel gebruikers het gaat, is niet meteen duidelijk. Apple Music introduceert ook Music Haptics, waarmee mensen die doof of slechthorend zijn muziek kunnen voelen via trillingen op hun iPhone.

Automatische ondertiteling

De Apple TV-app krijgt ook wat nieuwe snufjes, zoals InSight. Dat is een functie die real-time informatie geeft over acteurs, personages en muziek in series en films op Apple TV+. Met tvOS 18 wordt daarnaast machine learning ingezet voor helderder geluid tijdens gesprekken. Ondertitels verschijnen ten slotte automatisch op de juiste momenten.

Wandelroutes

Met de nieuwste update introduceert Apple Maps ten slotte wandelroutes door Amerikaanse nationale parken en de mogelijkheid om zelf aangepaste wandelroutes te maken. Gebruikers kunnen nu duizenden wandelingen filteren op lengte, hoogteverschil en type route. Ook kunnen ze hun favoriete routes en plaatsen opslaan in de nieuwe Plaatsenbibliotheek. Routes kunnen ook offline worden opgeslagen. 

Kijk ook onze video over de nieuwe AI-functies van Apple.

Lees meer over Apple of abonneer je op onze nieuwsbrief.