©Viaplay

Viaplay erkent problemen bij deel abonnees na een app-update

Viaplay erkent problemen bij deel abonnees na een app-update

11 juni om 23:29

Sommige abonnees van Viaplay hebben afgelopen weekend de Formule 1 Grand Prix van Canada niet live kunnen bekijken via de streamingdienst. Dat kwam door een technisch probleem bij sommige tv-randapparaten, dat ontstond na een update van de app van Viaplay.

Sommige Viaplay-abonnees zagen Max Verstappen niet rechtstreeks de F1-race in Montreal winnen, doordat ze problemen ondervonden met de app van de streamingdienst. Daardoor begon de stream van de Formule 1-uitzending altijd helemaal aan het begin, terwijl de stream juist op het live-moment moest starten. Kijkers die iets later inhaakten keken zodoende niet naar de rechtstreekse beelden. "Denk je live te kijken, zitten ze in werkelijkheid al in ronde 56. Om je kapot te schamen, Viaplay", aldus een kijker via X.

Vooral klanten van KPN en Odido en Google Chromecast-gebruikers hadden hier last van. De problemen ontstonden na een update van de Viaplay-app voor de Android TV-decoder van KPN, de Mediabox van Odido en de Chromecast. Deze apparaten werken met Android TV.

'Zeer binnenkort opgelost'

"Sommige Android-gebruikers hebben mogelijk een probleem ondervonden in verband met een update. Het probleem zou zeer binnenkort opgelost moeten zijn", laat een Viaplay-woordvoerder weten aan GPBlog. Het bedrijf heeft nog even de tijd om het probleem te fixen met een nieuwe update, want de volgende F1 Grand Prix vindt in het weekend van 23 juni plaats in Barcelona.

F1-rechten nog vijf jaar bij Viaplay

De komende vijf jaar blijft de Formule 1 in Nederland bij Viaplay te zien. Het Zweedse bedrijf troefde eind april met de nieuwe deal voor de F1-uitzendrechten onder meer concurrent Ziggo af.

Lees meer nieuws over Viaplay en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.