©Samsung

Dit is het eerste kleurenscherm met e-ink van Samsung

Dit is het eerste kleurenscherm met e-ink van Samsung

12 juni om 13:41

Samsung heeft zijn eerste e-ink-scherm met kleur getoond, bedoeld voor het tonen van advertenties zonder dat er stroom nodig is.

Tijdens de Infocomm 2024 expo in Las Vegas liet Samsung zijn nieuwe scherm aan het publiek zien. Het gaat nog om een werkend prototype van een product dat bijvoorbeeld in winkelcentra, publieke ruimtes en restaurants geplaatst kan worden voor advertenties, menu's en meer.

Het scherm is 32 inch groot, heeft qhd-resolutie en kan tot 60.000 verschillende kleuren tonen. Het scherm is maar 17,9 millimeter dik en weegt maar 2,9 kilo.

Omdat het scherm e-ink gebruikt, is er praktisch geen stroom nodig om afbeeldingen te tonen. Er is enkel stroom nodig wanneer je het beeld wil verversen om er een andere afbeelding op te plaatsen. Via usb-c, wifi of bluetooth kunnen er bestanden op de 8GB opslagruimte worden geplaatst.

Speciale app

Samsung wil het scherm in combinatie met een speciale app op de markt zetten. Die app kan dan worden gebruikt om de content te zien die staat opgeslagen en om de afbeeldingen te wisselen.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.