HTC bestaat nog en heeft een nieuwe smartphone

©HTC

HTC bestaat nog en heeft een nieuwe smartphone
12 juni om 15:53

HTC is al lang niet meer de grote smartphonemaker die het ooit was, maar het bedrijf werkt nog steeds aan Android-toestellen. De nieuwste smartphone is de HTC U24 Pro.

De HTC U24 Pro is een midrange-smartphone met toch behoorlijke specs. Zo heeft het toestel een Snapdragon 7 Gen 3-chip, zit er 12GB werkgeheugen onder de kap en kun je kiezen tussen 256GB of 512GB opslagruimte.

Het 6,8 inch-oledscherm, met gebogen randen, heeft een ververssnelheid van 120Hz en FullHD+-resolutie. Een aardige 4600mAh-accu met 60W-snelladen voorziet het toestel van energie.

Ook de camera's zijn best indrukwekkend, met een 50 megapixel-hoofdlens, een 50 megapixel-telelens en een 8 megapixel ultrawijde sensor. De 50 megapixel-selfiecamera maakt de boel af. Via AI worden foto's mooier gemaakt.

Ook in Nederland?

De HTC U24 Pro wordt met een prijskaartje vanaf 564 euro in twee kleuren op de markt gezet: Space Blue en Twilight White. Het toestel draait vanuit de doos op Android 14. Het is nog niet bekend wanneer de smartphone in Nederland wordt uitgebracht. Op dit moment kun je de U24 Pro alleen in Taiwan bestellen.

Lees meer over Android, of blijf op de hoogte met de Bright-app.