Nu ook speelbaar in Fortnite: de band Metallica

©Fortnite

Nu ook speelbaar in Fortnite: de band Metallica

De free-to-play battle royale game Fortnite is niet vies van een marketingsamenwerking, maar de nieuwste is alsnog opmerkelijk. De band Metallica zit vanaf vandaag in de game, met skins van alle muzikanten, een paar van hun beste nummers en zelfs een volledig nieuwe gamemode.

Sinds vandaag is Fortnite Festival - Season 4 begonnen en is het Metallica wat de klok slaat. De volgende zes nummers van de metalband kun je nu kopen en afspelen tijdens het gamen: Enter Sandman, Fuel, Master of Puppets, Ride the Lightning, The Unforgiven en Wherever I May Roam. Meer nummers worden de komende weken toegevoegd, want het Metallica-event gaat door tot 16 augustus. De band geeft bovendien een live concert in Fortnite, in het weekend van 22 en 23 juni. De opname daarvan wordt het hele weekend in de game herhaald.

Vechten met of tegen Metallica

Ben je toevallig een Metallica-hater, dan is er ook goed nieuws. De bandleden zijn unlockable als skins, wat betekent dat je regelmatig James Hetfield of Lars Ulrich compleet kan inmaken (eventueel terwijl je als Darth Vader of Peter Griffin speelt).

Battle Stage

Ook interessant is de introductie van Fortnite Festival Battle Stage. In deze nieuwe 16-speler modus speel je tegen elkaar een ritmespel. Je speelt vier willekeurig gekozen nummers achter elkaar en de vier slechtst spelende deelnemers worden per ronde geëlimineerd. Je kunt tussendoor ook tegenstanders aanvallen om ze af te leiden.

De modus blijft ook na het Metallica-event beschikbaar in Fortnite. Wel moet je voor een aantal cosmetische beloningen de Premium Festival Pass aanschaffen. Op de Fortnite-website staat een overzicht van alle Metallica-beloningen. Zoek je tips voor games zonder in-app aankopen? Wij hebben een handige lijst van de beste games gemaakt. 

Lees meer over games en mis niets met onze Bright-app.