Deze kleine maar handige update van de Google Play Store kun je straks gebruiken

©Unsplash

Deze kleine maar handige update van de Google Play Store kun je straks gebruiken
14 juni om 15:00
Laatste update: 14 juni om 15:17

Heb jij dat ook? Je downloadt een app en gaat door met browsen zodat je deze vergeet. De Google Play Store gaat je helpen te herinneren dat je deze nieuwe app gedownload hebt.

Het lijkt wel alsof Google deze functie sinds het begin van Android in 2008 is vergeten te implementeren. Als je een app downloadt uit de Google Play Store krijg je geen herinnering dat je hem kunt gebruiken of niet gebruikt hebt.

In de code van de recente app van de Google Play Store zijn aanwijzingen gevonden dat Google je gaat helpen om je net gedownloade apps niet te vergeten.

Reminder instellen

De nieuwe functie bestaat uit twee verschillende mogelijkheden. Ten eerste kun je straks instellen dat de app na het downloaden gelijk opent op je toestel. Wanneer je dat niet wil, is er nog een mogelijkheid om deze nieuwe app niet te vergeten. Je kunt namelijk ook een reminder instellen wanneer je na 24 uur nog niets gedaan hebt met de app.

Deze nieuwe functionaliteit is gevonden in de code van de Google Play Store. Dat wil zeggen dat deze in ontwikkeling is, maar dat we (nog) niet weten wanneer deze uitgerold zal worden.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.