©Unsplash

Gaan deze twee sociale Meta-apps binnenkort samenwerken?

Gaan deze twee sociale Meta-apps binnenkort samenwerken?

10 juni om 17:26

Een Instagram-verhaal in mum van tijd delen met Whatsapp? Dat lijkt binnenkort mogelijk met een gloednieuwe functie.

Meta werkt naar verluidt aan een nieuwe functie voor Instagram waarmee je Instagram-verhalen rechtstreeks kunt delen met Whatsapp. Ontwikkelaar Alessandro Paluzzi ontdekte de functies en plaatste er een screenshot van op X.

Naast de bestaande keuze om verhalen op Instagram direct te delen met Facebook, is in het screenshot ook het Whatsapp-logo zichtbaar. Het zou een logische keuze zijn voor Meta, want Whatsapp heeft meer dan 450 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Soortgelijke cross posts, zoals de uitwisseling van berichten tussen apps ook wel genoemd wordt, bestaan ook al in Meta’s X-concurrent Threads (al lijkt Meta daar een beetje in door te slaan).

Maar werkt het hetzelfde?

De mogelijke functie zal met name warm verwelkomd worden door mensen die Instagram voor zakelijke doeleinden gebruiken. Het bereik wordt namelijk vergroot, omdat Whatsapp ook Verhaal-posts ondersteunt. Het is nog wel de vraag of de twee Meta-apps optimaal met elkaar kunnen communiceren bij het delen van Verhaal-posts. Interactieve stickers werken in Instagram bijvoorbeeld anders dan in Whatsapp.

Momenteel test Instagram overigens al een heel andere (en gehate) functie: de 'Ad Break'. Deze werkt hetzelfde als de ad in een YouTube-video. Je kunt hem niet skippen, dus je moet hem afkijken voordat je verder kunt gaan met scrollen.

Meer Instagram en mis niets met onze Bright-app.