Apple Home krijgt een functie waar gebruikers al lang op wachten

©TomsGuide

Apple Home krijgt een functie waar gebruikers al lang op wachten

Met de update naar iOS 18 krijgen gebruikers van het smart home-platform van Apple een langverwachte optie. Ze kunnen dan handmatig instellen welk apparaat als Home-hub werkt. Het ontbreken van die mogelijkheid zorgde voor frustratie bij een deel van de Apple Home-gebruikers.

Apple Home krijgt met de komst van iOS 18 dit najaar de mogelijkheid om een 'Preferred Home Hub' te kiezen. Tot nu toe bepaalde Apple automatisch zelf welk apparaat in huis als de Home-hub fungeerde. Dat kan bijvoorbeeld een Apple TV zijn, maar ook een HomePod.

De nieuwe keuze is ontdekt in een nieuwe testversie van iOS 18. Het leidde op Reddit tot gejuich bij fanatieke Apple Home-gebruikers. "De belangrijkste functie-update in de geschiedenis van HomeKit", vindt een van hen. "Apple heeft echt naar ons geluisterd", schrijft een andere Redditor.

Bron van ergernis

Sommige Apple Home-gebruikers hebben het liefst dat hun automatiseringen werken via een Apple TV die met een Ethernet-kabel is aangesloten, omdat dit meestal sneller en betrouwbaarder werkt dan via een HomePod over wifi. Voor mensen die meerdere apparaten die als hub kunnen dienen in huis hebben, was het gebrek aan zo’n voorkeurskeuze een bron van ergernis. 

Veel gebruikers hebben volgens The Verge de afgelopen jaren geklaagd dat ze vertragingen in hun automatiseringen merken als Apple Home als hub een ouder apparaat gebruikt of een apparaat dat alleen met wifi is verbonden. Dit probleem wordt dus dit najaar met een iOS 18-update opgelost.  

Kijk ook onze samenvatting van het AI-nieuws van Apple.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.