©9to5mac

Deze nieuwe functies van iOS 18 komen nog niet meteen naar je iPhone

Deze nieuwe functies van iOS 18 komen nog niet meteen naar je iPhone

12 juni om 21:00

Dit najaar verschijnt iOS 18 met een reeks vernieuwingen, maar lang niet alle nieuwe functies komen meteen in september al naar je iPhone. Deze nieuwe features zijn pas met de komst van iOS 18.1 of later beschikbaar.

Apple heeft deze week op zijn event WWDC meer verteld over de veranderingen in iOS 18, waaronder opvallende opties op het beginscherm. Ook krijgt je iPhone een handige functie die werkt als je toestel uit staat of als de batterij leeg is. De update naar iOS 18 wordt verwacht na de lancering van de iPhone 16 in september. Je hebt een iPhone Xs of nieuwer nodig om iOS 18 te kunnen installeren.

Niet alle nieuwe functies verschijnen direct in iOS 18.0. Sommige vernieuwingen komen pas in latere updates en die zetten we hieronder voor je op een rij.

Nieuwe Siri-functies

Siri krijgt een grondige AI-makeover, maar de krachtigste upgrades komen later. Dit omvat Siri’s vermogen om contextuele acties uit te voeren, zoals bijvoorbeeld een contactfoto instellen. Siri zal op basis van je huidige activiteit kunnen achterhalen wat die moet doen.

Apple Intelligence

De kernfuncties van Apple Intelligence komen dit najaar bij de release van iOS 18 uit, maar aanvankelijk als bètaversie. In de maanden daarna worden wellicht wat kinderziektes en inconsistenties opgelost. Generatieve AI heeft immers vaak de neiging om maar wat te verzinnen wanneer het geen antwoord heeft op een vraag. 

Drag and drop tussen iPhone en Mac

Een belangrijke functie die de nieuwe versie van macOS krijgt, is het spiegelen van je iPhone op je Mac. De mogelijkheid om bestanden en foto's tussen de apparaten te slepen en neer te zetten komt echter pas later.

Apple Mail wordt beter

Hoewel Notes en Messages grote updates krijgen in iOS 18, komen de upgrades voor Mail later dit jaar. De voornaamste is de automatische categorisatie van berichten in je inbox.

Verbeteringen voor de Home-app

De Home-app in iOS 18 krijgt ondersteuning voor robotstofzuigers en de mogelijkheid om je elektriciteitsgebruik te bekijken. Ook deze functies komen er later dit jaar.

Nieuwe emoji

Bij de lancering van iOS 18 kunnen apparaten Genmoji maken. Dat zijn met behulp van generatieve AI op maat gemaakte emoji. Daarnaast brengt Apple nog altijd nieuwe standaard emoji uit. Die komen pas eind 2024 of begin 2025 naar iOS.

Updates voor VisionOS

In het najaar komt ook VisionOS 2 uit, de tweede versie van het besturingssysteem voor de Apple Vision Pro. Enkele van de beste functies komen er pas later in 2024 aan. Dit omvat verbeterde Mac Virtual Display met een ultrawide view, Multiview waarmee je naar vijf virtuele schermen tegelijk kan kijken, en ruimtelijke videobewerking in Final Cut Pro.

Luister ook onze podcast over het Apple-nieuws van WWDC en bekijk onze samenvatting.

Volg meer nieuws over Apple met onze app voor iOS.