©Unsplash

Tesla levert Cybertrucks langzamer uit door ruitenwissers

Tesla levert Cybertrucks langzamer uit door ruitenwissers

16 juni om 11:39
Laatste update: 16 juni om 11:49

Diverse klanten die een Tesla Cybertruck hebben besteld, krijgen te horen dat hun nieuwe bolide later komt. Hoewel er niet bij iedereen een reden wordt gegeven, zeggen sommige aanstaande eigenaren dat het aan de ruitenwissers zou liggen. 

Het gaat niet om een enorme vertraging: op het Tesla-forum worden meldingen gemaakt van een weekje. Daarnaast zijn er mensen die melden dat de ruitenwissers meteen al niet werken op hun nieuwe auto, waarbij Tesla zou hebben gevraagd om een paar weken geduld voordat er weer een nieuwe motor beschikbaar is. Het is problematisch als dit voorkomt bij mensen die nietsvermoedend op pad gaan en onderweg een regenbui op hun dak krijgen: zonder goed functionerende ruitenwissers is rijden gevaarlijk. Het zicht is ernstig verminderd.

Tesla Cybertruck

Er zijn ook mensen die niet per se een heel jonge Cybertruck hebben, maar ook tegen ruitenwisserproblemen aanlopen. Ze worden door Tesla zelf snel geholpen: het is duidelijk een bekend probleem, maar soms moeten ze wel even wachten tot er nieuwe motoren beschikbaar zijn om de wissers in werking te stellen. Er zijn ook mensen die zeggen dat ze al meer dan 2000 kilometer rijden zonder enig probleem met de ruitenwissers, terwijl ze wel veel zijn ingezet. Kortom, het komt niet bij elke Cybertruck voor. 

Twee maanden geleden moest Tesla alle Cybertrucks terugroepen omdat er iets mis was met de pedalen. Binnenkort kun je overigens een Cybertruck in Nederland zien: het gevaarte komt in de Cyber Odyssey-tour naar ons land deze zomer. 25 en 26 juni kun je de bolide zien in Eindhoven en 28 en 29 juni bij Tesla in Den Haag. Mis je die data, dan kun je van 1 tot 4 juli terecht in Amsterdam en 5 en 6 juli in Utrecht. 

Meer Tesla en mis niets met onze Bright-app.