©WSJ

Disney geeft inkijkje in hoe lightsabers worden gemaakt

Disney geeft inkijkje in hoe lightsabers worden gemaakt

16 juni om 14:20
Laatste update: 16 juni om 14:32

In een nieuwe video krijgen we van Disney meer te zien van zijn R&D-afdeling. Research & Development. Welke technische snufjes worden er allemaal ontwikkeld en hoe wordt daar gewerkt? Krijg een kijkje in de keuken bij Disney.

We zien in deze video van Wall Street Journal onder andere een uitgebreide optekening van de lightsabers uit Star Wars, die al diverse decennia inspireren. Disney deelt in de video meerdere patenten die het heeft, naast koddige robots die het ontwikkelde, meer informatie over hoe het lightsabers maakte en andere technische inzichten, zonder daarbij meteen alles van het mysterie uit de doeken te doen. Deze R&D-afdeling, die ook wel Area 51 wordt genoemd, was lang gehuld in mysterie, maar er wordt nu wat opener over gesproken. 


Welke creatieve processen komen erbij kijken, hoe komen ze op de ideeën, hoe wordt er getest? Ook doet Disney een boekje open over de Holotile, een soort technische tegel die reageert op wanneer je erop rondloopt. Veel spannende ideeën waarvan acteurs op filmsets en bezoekers van Disney-parken de vruchten plukken. In de onderstaande video krijg je daar een kleine, maar erg interessante glimp van:

Meer over Disney.