Cortina richt zijn nieuwe e-bike op druk-druk-druk-ouders

©Cortina

Cortina richt zijn nieuwe e-bike op druk-druk-druk-ouders
16 juni om 19:00
Laatste update: 17 juni om 18:05

Fietsmerk Cortina introduceert een fiets voor ouders die het druk hebben en niet zonder hun fiets kunnen. De tweewieler heet Cortina E-Common Family Integrated en om de fiets zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van drukke ouders, liet het bedrijf onderzoeken wat die mensen willen in een e-bike.

Eerst de kinderen naar school, dan nog even een boodschap doen en dan naar kantoor: het is voor veel ouders dagelijkse kost. De auto nemen is vaak niet handig: lange rijen bij school, in de file naar werk, terwijl je die afstanden met de fiets vaak makkelijker kunt overbruggen. Het is niet voor niets een typisch Nederlands beeld: op de fiets, kind achterop en boodschappentassen aan het stuur. We hebben het er maar druk mee.

Cortina E-Common Family Integrated

86,6 procent van de jonge ouders zou de fiets dagelijks gebruiken voor woon-werkverkeer, maar ook om de kinderen naar school te brengen en boodschappen te doen. De fiets is voor deze drie mogelijkheden ontwikkeld, stelt Cortina. Dat betekent dat er een kinderzitje op de fiets zit, maar ook een mand en fietstassen op de e-bike kunnen. Kinderen kunnen voor- en achterop zitten, want op beide plekken is ruimte voor een fietsmandje. Deze Cortina E-Common Family moet daarmee een alternatief zijn voor de auto.

De fiets heeft een Active Line Plus-middenmotor van Bosch met het nieuwe Bes3- smart systeem en 50 Nm koppel. Dat slimme systeem is verbonden met de eBike Flow-app. De accu is in het frame geïntegreerd en dat is uniek voor een Cortina. Je kunt de accu op de fiets laten of eraf halen als je het wil opladen. Wat Cortina verder heeft gedaan om de fiets voor echte druk-druk-druk-ouders te maken is onduidelijk, maar in ieder geval moet het kunnen ondersteunen bij alle dagelijkse dingen die voorbijkomen. De fiets is verkrijgbaar in de kleuren Black Graphite en Moss Green.

Meer e-bike en mis niets met onze Bright-app.