Vrouw probeert 350 Nintendo Switch-games te smokkelen in beha

©Unsplash

Vrouw probeert 350 Nintendo Switch-games te smokkelen in beha
16 juni om 22:00
Laatste update: 16 juni om 22:16

Een vrouw die via Liantang Port probeerde te reizen van Hong Kong naar China had iets te opvallende borsten. De douane wist haar poging om 350 Nintendo Switch-games te smokkelen tegen te houden.

Als je grote aantallen van een product exporteert, dan moet je daar belasting over betalen. Je ziet het ook als je vanaf de bagageband richting auto of trein wandelt op Schiphol: ‘Niets om aan te geven’. Heb je wel iets om aan te geven, dan hoor je je bij de douane te melden. Deze vrouw deed dat bewust niet, maar ze kwam zo zenuwachtig over, dat de douane er iets van begon te denken. Dat haar borsten ook wat vreemde vormen hadden, maakten het een nog opvallender geheel.

350 Nintendo Switch-cartridges

Wat bleek? Er zaten maar liefst 350 Nintendo Switch-cartridges in haar beha verstopt (via Tom’s Hardware). Dat is een flink aantal, dat ook zo’n 9.000 euro waard is. Daar had ze belasting over moeten betalen. Nu ze dat niet heeft gedaan, moet ze mogelijk driemaal het originele belastingbedrag betalen.

In de regels die China hanteert bij zijn douane is te lezen: “Het is verboden om de douane te ontduiken door het verbergen, verhullen, verbergen van aangiften, valse aangiften of andere middelen, het vervoeren, dragen of verzenden van goederen die door de staat verboden of beperkt zijn om binnen te komen of te verlaten.” Het bewust niet betalen van belasting op iets dat je invoert heet daarmee officieel smokkelen. Ze zal hier niet zomaar voor in de gevangenis komen, daarvoor zijn game-cartridges van Nintendo iets te gangbaar, maar dat ze geen belasting heeft willen betalen is kwalijk genoeg om haar juist een financiële straf te geven. 

Meer Nintendo Switch en mis niets met onze Bright-app.