De Volkswagen ID.3 is flink goedkoper, zonder in te leveren op de uitrusting

De Volkswagen ID.3 is flink goedkoper, zonder in te leveren op de uitrusting

De Volkswagen ID.3 is nu al te koop vanaf €35990. Ook als Oranje edition. De prijzenoorlog is officieel onderweg.

Een Toyota Prius begint rond de 35.000 euro. Niet zo lang geleden was dat flink goedkoper dan de meeste elektrische auto’s uit dezelfde klasse. Maar daar komt hard verandering in, onder andere door de Volkswagen ID.3, die onder de 36.000 euro is gezakt.

De Duitsers staan erom bekend hun instappers helemaal uit te kleden en vervolgens 800 euro te rekenen voor een rechterbuitenspiegel, maar daar is bij de ID.3 Pure geen sprake van, zeker niet in de tijdelijk te verkrijgen Oranje Edition.

Prima uitgerust

Led-verlichting, automatische airconditioning, stuurbediening, verwarmde spiegels en het nieuwe verbeterde infotainmentsysteem met een 32,8 cm scherm in het midden. Parkeerhulp, lane assist en radar cruise control: allemaal ook standaard. Net als een linker-, rechter- en binnenspiegel.

De ID.3 heeft 170 pk aan boord en de accu mag dan maar 52 kWh groot zijn; omdat de ID.3 geen dikke SUV is, kom je daar alsnog 388 kilometer ver mee volgens de officiële testcyclus. Ver genoeg voor een vakantierit. Zeker omdat je kunt laden met 145 kW. Van 10 procent naar 80 procent vol gaat dus binnen de 25 minuten.

Wie nog bang is dat de accu niet lang genoeg meegaat: net als bij andere ID.-modellen is 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Voor die prijs zou je heel goed met de knopjes op het stuur kunnen leren leven.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.