©Unsplash

Google annuleert Youtube Premium-abonnementen gekocht via VPN

Google annuleert Youtube Premium-abonnementen gekocht via VPN

20 juni om 13:31

Heb je een goedkoop abonnement op YouTube Premium gekocht in een ander land via VPN? Dan moet je niet verbaasd opkijken als dit abonnement binnenkort door Google wordt geannuleerd.

Op forum Reddit melden verschillende mensen dat hun abonnement op YouTube Premium door Google is geannuleerd. De overeenkomst is dat al deze gebruikers hun abonnement in een ander land hebben afgesloten, met of zonder VPN.

YouTube Premium is een abonnement om video's te kijken zonder reclame, met nog enkele andere extra's. In Nederland kost zo'n abonnement 11,99 euro per maand. Maar bijvoorbeeld in Chili kost een abonnement 4,4 euro per maand, of in Roemenië 5,3 euro per maand.

Eén Reddit-gebruiker zegt met de klantenservice van YouTube gesproken te hebben, die vertelde dat hij naar een andere locatie was verhuisd en met een adres en bankrekening van die locatie een nieuw abonnement moest afsluiten.

Tegen servicevoorwaarden in

Bij het aanmaken van een Google-account, ga je akkoord met de voorwaarden. Daarin staat onder andere dat je geen misleidende informatie mag verstrekken in een poging een verkeerde voorstelling te geven van het land waar je woont. Een goedkoper abonnement via VPN in een ander land afsluiten gaat dus tegen de voorwaarden in.

Google heeft geen officieel statement gemaakt over mogelijk annuleren van abonnementen.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.