X/@TEQHNIKACROSS

Samsung gaat ook ‘AirPods’ verkopen

Samsung gaat ook ‘AirPods’ verkopen

20 juni om 20:06

Samsung verkoopt net als Apple al jaren draadloze oordopjes, al zul je de Galaxy Buds een stuk minder vaak op straat zien dan de AirPods. Uit gelekte foto’s van de volgende Galaxy Buds blijkt dat Samsung de AirPods nu gaat na-apen.

Op X plaatste @TEQHNIKACROSS een bericht met foto’s van de Galaxy Buds 3. Daarop is te zien dat ze net als Apple's oordoppen een steeltje krijgen. De vorige versies hadden een veel ronder ontwerp.

Hoewel de oordopjes behoorlijk op de AirPods lijken, zijn er wel wat verschillen. Zo lijkt het steeltje platter te zijn dan bij Apple. Daarnaast verkoopt Apple alleen witte oordoppen, terwijl er geen twijfel over mogelijk is dat je toch echt Galaxy Buds in je oren hebt zitten als je deze grijze variant hebt.

Op de plaatjes zien we verder dat de deksel van het doosje doorzichtig is, zodat je die niet meer hoeft te openen om te zien of je Galaxy Buds erin zitten. Verder is het doosje grijs en is er een klein lichtje aanwezig op de voorkant.

Ultrahoge geluidskwaliteit

We weten ook al over de oordopjes dat ze waarschijnlijk IP57 waterbestendig zijn. Hoewel dit niet de hoogste score is die een product kan krijgen, is het voldoende om je geen zorgen hoeven te maken tijdens een regenbui. Verder is er actieve ruisonderdrukking aanwezig op de oordoppen en komt er vermoedelijk een optie voor ultrahoge geluidskwaliteit. De Buds 3 Pro krijgen mogelijk ook nog lampjes in het steeltje.

Of al deze lekken en geruchten waar zijn, gaan we waarschijnlijk snel horen. De oordoppen worden naar verwachting onthuld op Samsungs Galaxy Unpacked Summer. Hoewel Samsung hier nog geen officiële datum voor heeft aangekondigd, wordt er gespeculeerd dat het event op 10 juli gaat plaatsvinden.

Lees meer over Samsung en abonneer je op een van onze nieuwe thema-nieuwsbrieven.