AirPods werken binnenkort op deze slimme manier samen met Siri

©Apple

AirPods werken binnenkort op deze slimme manier samen met Siri
10 juni om 23:27
Laatste update: 10 juni om 23:44

Naast de langverwachte nieuwe AI-functies en de jaarlijkse updates voor onder meer de iPhone heeft Apple vanavond ook een flinke upgrade voor de AirPods aangekondigd. Zo krijgen de AirPods een nieuwe manier om met hoofdbewegingen Siri te bedienen.

Na het floppen van de AI-gadgets Rabbit R1 en de Humane AI Pin, doet Apple het rustig aan met nieuwe hardware gericht op AI-toepassingen. De iPhone-maker komt nog niet met een slimme ring, zoals Samsung, maar breidt wel zijn bestaande apparaten uit met slimme updates. In dit geval gaat het om de AirPods, die je straks ook in combinatie met de verbeterde Siri en de nieuwe AI-functies kunt gebruiken.

De aanstaande AirPods-update verbetert onder meer de interactie met de oordoppen en het wegfilteren van omgevingsgeluiden voor de persoon met wie je praat. Als je al een AirPods (de 3e generatie, AirPods Pro of Max) in je bezit hebt, mag je daar binnenkort dus een upgrade voor verwachten. 

Knikken om verder te gaan

Een opvallende nieuwe functie is interactie door je hoofd te schudden voor 'nee', of te knikken voor 'ja'. Dit zou dan ook vooral handig moeten zijn op plaatsen waar je niet gemakkelijk kunt praten of gewoon discreet wilt blijven. Als Siri je de vraag stelt of je vanavond beschikbaar bent, hoef je dus niet meer expliciet te antwoorden, maar kun je gewoon knikken.

En hoewel Siri niet kan zien dat je knikt, kunnen je AirPods dit wel opvangen en dat signaal doorsturen. Op deze manier werken je hardware en je software dus naadloos, en vooral hands-free, samen.

'Kun je mij horen?'

De eerste vraag die mensen stellen aan hun gesprekspartner wanneer zij de telefoon opnemen in een rumoerige omgeving: "Kun je mij horen?". Daar hoef je je volgens Apple straks geen zorgen meer om te maken. AirPods Pro zal namelijk voorzien worden van nieuwe Voice Isolation-technologie, die met behulp van AI en geavanceerde hardware ervoor zorgt dat je stem in feite van de omgeving wordt gescheiden en vervolgens wordt verbeterd.

Hierdoor zal de andere persoon dus een heldere stem horen, ondanks dat er om je heen misschien wel veel verkeer aanwezig is. Je hoeft straks dus niet ongemakkelijk in een hoekje te gaan staan naast een gebouw, en dat scheelt je misschien ook weer je imago.

Nog realistischer gamen

Naast betere interactie met Siri of je gesprekspartner, zul je ook een nog betere interactie hebben met je games. Apple introduceert namelijk gepersonaliseerde ruimtelijke audio, waarmee je favoriete spel nog realistischer wordt dankzij dynamische hoofdtracking. Hiermee zal het dus aanvoelen alsof die helikopter recht boven je hoofd vliegt.

En welke game is dan meer geschikt om zo'n functie mee te lanceren dan Need for Speed. Daarnaast wordt er ook toegang voorzien voor ontwikkelaars, zodat ook andere games in de toekomst gebruik kunnen maken van deze nieuwe capaciteiten.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe functies zullen later dit najaar beschikbaar worden gemaakt in de vorm van een software-update. Die update verschijnt voor de derde generatie AirPods, de AirPods Pro en de AirPods Max.

Lees meer Apple-nieuws en mis niets met onze app.