©Ice Universe/Weibo

Zo ziet de oplaadcase van Samsungs slimme ring eruit - dit is dus geen trouwring

Zo ziet de oplaadcase van Samsungs slimme ring eruit - dit is dus geen trouwring

17 juni om 20:04

Slimme ringen lijken de volgende stap als het aankomt op wearables. En hoewel bedrijven als Oura hier al mee op de markt zijn gekomen, bleven ze altijd een beetje aan de dikke kant. Hoe kleiner, hoe beter dus - maar gaat dat dan niet ten koste van de batterijduur?

Hoewel ringen in het verleden al regelmatig werden verkocht met een NFC-chip om draadloos mee te kunnen betalen, bleven deze daartoe altijd beperkt. Daar wil Samsung als één van de eerste grote elektronicamerken dus verandering in brengen. Ringen blijken namelijk een uitstekende manier om gezondheidsgegevens vast te leggen. Bovendien is het een aantrekkelijke vormfactor en, dankzij nieuwe batterijtechnologie, nu ook daadwerkelijk op ring-formaat te produceren. We wisten al langer dat de Zuid-Koreaanse techgigant hiermee aan de slag was gegaan, maar sinds vandaag weten we ook hoe de ring vermoedelijk zal worden opgeladen.

Geen trouwring dus!

Een gelekte foto op Weibo laat zien hoe de ring verstopt kan worden in een mooi compact doosje dat veel weg heeft van hetzelfde doosje waarin de oordopjes van Samsung worden opgeladen. Hoewel nog niet duidelijk is of de batterij ook te ontkoppelen is, krijgen we wel een aardig idee hoe de ring zal worden bevestigd om 'm op te laden. Dit is vooral relevant voor de dames die hierdoor hopelijk niet de verkeerde indruk krijgen als ze plots een ringdoosje van hun geliefde ontdekken: geen zorgen, het is slechts een wearable. De bedoeling is dan ook dat de ring zal worden gecombineerd met een smartphone, om hier vervolgens gegevens van uit te lezen. Zo zou je 'm bijvoorbeeld kunnen gebruiken om je slaapkwaliteit te meten, je hartslag en zelfs de vruchtbaarheid in het geval van een vrouwelijke drager.

Alle soorten en maten

Verder is bekend dat de ring in 13 verschillende maten zal worden aangeboden. Geen 'one size fits all' dus, zover zijn ze nog niet. De naam Samsung staat letterlijk voor "drie sterren", en heel misschien heeft het bedrijf de ring daarom wel beperkt tot drie stijlvolle kleuren: goud, platina en zwart. Het lijkt er dus op dat de ring qua design eerder conservatief zal zijn, zodat het niet opvalt dat je een slimme ring draagt.

Wéér een AI-gimmick?

Op 10 juli zal Samsung de ring vermoedelijk gaan aankondigen, samen met een reeks andere (opvouwbare) producten, in combinatie met... je raadt het al: AI. Het is echter de vraag of het zijn klanten zal kunnen overtuigen of dat het gewoon een 'gimmick' blijkt te zijn. Waar we in ieder geval van uit mogen gaan, is dat de ring de meest stijlvolle wearable tot nu toe is. Want als de batterij toch een keer op is, kun je 'm nog altijd dragen als accessoire, nietwaar? De batterij zou het in ieder geval een paar dagen moeten volhouden, dat is alvast niet verkeerd gezien het formaat.

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze app.