© Dongfeng

Deze elektrische auto kost maar 20.000 euro en komt naar Nederland

Deze elektrische auto kost maar 20.000 euro en komt naar Nederland

20 juni om 20:47

De kans is groot dat je al wel eens een Chinese EV voorbij hebt zien rijden, want de auto’s zijn vaak goed geprijsd en hebben veel functies. Toch is 20.000 euro wel erg weinig voor een elektrische auto, zelfs als die uit China komt.

Om zo’n goedkope auto te kopen, moet je wel met een vrij onbekend merk in zee gaan: Voyah. De Voyah Dream en Voyah Free werden vorig jaar al aangekondigd voor de Nederlandse markt, maar de prijs van die auto’s ligt ver boven de 20.000 euro.

Nu komt Voyah dus met een goedkoop model, dat waarschijnlijk ‘The Box’ wordt genoemd. Voyah is net als Nammi een submerk van Dongfeng. In China bestaat The Box nu al onder de naam Nammi 1, waardoor we al behoorlijk wat specificaties kunnen raden.

Formaat van een Volkswagen Polo

Zo zou de auto het formaat van een Volkswagen Polo hebben en afhankelijk van het accupakket 330 tot 430 kilometer ver kunnen komen. Dit bereik is wel vastgesteld volgens de Chinese normen, dus het daadwerkelijke bereik valt mogelijk nog wat lager uit. Verder heeft The Box waarschijnlijk voorwielaandrijving met een motor van 95 pk. Daarmee moet het mogelijk zijn om tot 140 kilometer per uur te rijden.

The Box moet dit jaar nog voor de Nederlandse markt gepresenteerd worden. Dan weten we ook hoe hij precies gaat heten en of de specificaties verschillen van het Chinese model.

Lees meer over elektrische auto’s en mis niets met onze nieuwsbrief.