Apple Watch-concurrent van OnePlus krijgt een upgrade

© OnePlus

Apple Watch-concurrent van OnePlus krijgt een upgrade
20 juni om 22:09

OnePlus heeft een nieuw dossier ingediend bij de Chinese toezichthouder TENAA. Daarop is een onaangekondigde smartwatch te zien met één belangrijke nieuwe functie.

OnePlus bracht zijn Watch 2 in februari uit, maar er lijkt nu dus alweer een nieuwe versie aan te komen. In het dossier staat een smartwatch die behoorlijk lijkt op de Watch 2, met één belangrijk verschil: er komt ondersteuning voor 4G. De smartwatch moet gaan werken met een elektronische simkaart van enkele Chinese providers. Met deze stap volgt OnePlus onder andere Apple, die al langer horloges met 4G uitbrengt waarop je altijd bereikbaar kan zijn.

Kopie van de OnePlus Watch 2

De andere specificaties die genoemd worden, lijken van de Watch 2 gekopieerd. Zo is er Bluetooth, GPS, BeiDou (een soort Chinees GPS-systeem), Glonass (de Russische versie van GPS), NFC en WLAN aanwezig. De 500mAh-batterij van het horloge zou je met 10W op moeten kunnen laden.

Omdat het horloge zo sterk op de Watch 2 lijkt, is het aannemelijk dat OnePlus de nieuwe wearable uitbrengt met een naam als 'Watch 2 (4G)'. De kans dat er zo snel na de Watch 2 alweer een nieuwe Watch 3 komt lijkt bijzonder klein. De verwachting is dat de smartwatch wel snel wordt aangekondigd nu het dossier is ingediend, maar dat het horloge eerst alleen in India en China wordt uitgebracht. Het is nog niet bekend of hij uiteindelijk ook naar Nederland komt, maar tot die tijd is de Watch 2 met wifi wel gewoon te koop voor 349 euro.

Lees meer over slimme horloges en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.