© Samsung

Dit is de Samsung Galaxy Watch FE: kun je deze smartwatch het beste overslaan?

Dit is de Samsung Galaxy Watch FE: kun je deze smartwatch het beste overslaan?

13 juni om 21:40

Samsung heeft zijn nieuwe smartwatch Galaxy Watch FE, die al per ongeluk te vroeg verscheen op een Nederlandse webwinkel, nu ook officieel aangekondigd. Daardoor weten we welke functies er op de Watch FE te vinden zijn.

Het uiterlijk van de smartwatch is vergelijkbaar met de eerdere modellen van Samsung. De Galaxy Watch FE lijkt sprekend op de Watch 4, 5 en 6. In tegenstelling tot eerdere versies, is deze Fan Edition alleen in de maat 40 mm verkrijgbaar. Verder zijn er veel functies op te vinden die ook al in eerdere Samsung-horloges verschenen. 

Veel gezondheidsfuncties

Er zijn meerdere gezondheidsfuncties aanwezig, waar smartwatches populair mee zijn geworden. De Galaxy Watch FE kan net als eerdere modellen je slaap meten en tips geven om die te verbeteren.

Bovendien kan je 'holistische gezondheidsinzichten' krijgen en geeft de smartwatch een melding bij een onregelmatige, een hoge of juist een lage hartslag. Verder is er een bloeddrukmeter aanwezig en mogelijkheid tot het opnemen van een ECG.

Je activiteiten kan je ook bijhouden met het horloge en als je van hardlopen houdt, kan het horloge daarvoor een nog geavanceerdere analyse uitvoeren dan voor de andere sporten. De Watch FE kan ook je lichaamssamenstelling meten.

Galaxy Watch FE of Watch 6?

De Galaxy Watch FE kost 219 euro en is eind deze maand te koop. Daarmee valt hij in ongeveer dezelfde prijsklasse als het nieuwste ‘gewone’ model, de Galaxy Watch 6. De Watch FE heeft bijna alle functies van de Watch 6, maar heeft een iets kleinere batterij en een oude chip uit de Watch 4 en 5.

Het is daarom wel de vraag of je voor dit geld niet beter een Galaxy Watch 6 kan kopen, die inmiddels sterk in prijs gedaald is. Het volgende horloge dat Samsung waarschijnlijk in juni aankondigt, is de Galaxy Watch 7. Die zal ongetwijfeld weer een stuk duurder worden dan de FE.

Daarnaast zou Samsung ook voor het eerst komen met een Ultra-model. Die Galaxy Watch 7 Ultra krijgt volgens geruchten een opvallend nieuw design vergeleken met vorige Samsung-horloges.

Lees meer nieuws over Samsung en meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.