Apple Watch krijgt eindelijk een functie waar gebruikers al jaren om vragen

©Apple

Apple Watch krijgt eindelijk een functie waar gebruikers al jaren om vragen
17 juni om 16:55

De Apple Watch spoort gebruikers maar wat graag aan om te gaan staan, te bewegen en te sporten. En da's leuk, maar soms kom je er niet aan toe. Binnenkort kan je rustdagen aanzetten.

Een week geleden onthulde Apple de nieuwste versies van iOS, macOS en ook van watchOS. En een week later blijven er nog steeds nieuwe functies opduiken, zoals nu de rustdagen-functie van watchOS 11. Die zat gewoon in de presentatie trouwens, maar door de sneltreinvaart werd die maar heel kort genoemd.

De rustdagen-functie is precies wat je denkt: het pauzeert de bekende activiteiten-ringen van de Conditie-app op de Apple Watch. Ben je ziek, geblesseerd of anderszins verhinderd, kun je die ringen pauzeren. Voor een dag, of voor een langere periode. En al die tijd wordt de voorgang dus niet bijgehouden en nog fijner: de Watch spoort je niet aan om te gaan rennen, of eventjes te gaan staan, terwijl je met koorts in bed ligt.

Doelen ook per dag te stellen

Met wachtOS 11 wordt het ook mogelijk om je doelen per dag aan te passen. Handig voor als je bijvoorbeeld meer wil bewegen op je vrije dag, of juist weet dat je op een kantoor- of schooldag je normale beweegdoel nooit kan halen omdat je dan meer stilzit.

Met watchOS 11 krijg je ook een nieuwe manier om je gezondheid te bekijken, via de Vitals-app. Daarin wordt je bestaande data over bewegen, slaap en hartslag op een nieuwe manier onder elkaar gezet. Je ziet dan hoe je lichaam als geheel zich gedraagt, en of daar een stijgende of dalende lijn in zit. Daarbij kan de app zelfs een vermoeden uitspreken: dat je te weinig slaapt bijvoorbeeld, te veel gedronken hebt of misschien tegen een griepje aan zit.

watchOS 11 verschijnt later dit jaar, vermoedelijk ergens in september. Bekijk hier welke Apple Watch je nodig hebt voor de nieuwste update.

Meer Apple Watch en mis niets met onze Bright-app.