Nooit meer gedoe: iOS 18 laat elk accessoire koppelen zoals AirPods dat doen

©Apple

Nooit meer gedoe: iOS 18 laat elk accessoire koppelen zoals AirPods dat doen
21 juni om 11:58

Eén van de beste functies van AirPods is de manier waarop je ze met je iPhone koppelt: gewoon door ze er vlakbij te houden. Vanaf iOS 18 is die methode ook beschikbaar voor accessoires en apparaten van andere merken.

AirPods en andere Apple-accessoires zoals AirTags koppel je met je iPhone zonder ooit een bluetooth-menu te openen. Eventjes vlakbij je iPhone houden en er komt een wit menu omhoog geschoven, en na één druk op de knop zijn je AirPods gekoppeld. Maar ja: voor elk ander apparaat moet je nog steeds al die bluetooth-hordes nemen. De pairing-mode op het apparaat aanzetten, de juiste naam vinden in de lange lijst bluetooth-apparaten in de buurt en dat voor elk apparaat waar je het mee wil koppelen.

Dat is binnenkort voorbij, want vanaf iOS 18 kan elke ontwikkelaar dat AirPods-koppelscherm gebruiken. Koptelefoons, controllers, lampen, drones, speakers en zelfs auto's: ze kunnen de simpele methode allemaal gebruiken. Als de ontwikkelaars van die producten de iOS 18-functie ondersteunen, verschijnt er voortaan ook zo'n wit koppel-venstertje op iPhones in de buurt.

Nieuw menu met accessoires

Gebruikers die straks op 'koppel' drukken in dat venster, koppelen meteen zowel bluetooth als wifi, als het apparaat dat aanbiedt. En als er voor de veiligheid een code moet worden ingetikt, kan dat ook gewoon in dat witte schermpje. Wel zo veilig voor bijvoorbeeld het instellen van bijvoorbeeld een cameradeurbel.

Accessoires die op deze manier aan je iPhone worden gekoppeld, komen straks in een nieuw Accessoires-menu in het menu Privacy en beveiliging' in Instellingen te staan. Om alles soepel te laten werken, moeten ontwikkelaars hun gadgets wel leveren met de juiste software en moeten ze de nieuwe iOS 18-functie inbouwen. Als iOS 18 later dit jaar eenmaal uit is, zullen de gadgets die deze functie ondersteunen vermoedelijk snel volgen.

Meer iOS en mis niets met onze Bright-app.