©Apple

Opmerkelijk: iOS 18 maakt het uitzetten van je iPhone makkelijker

Opmerkelijk: iOS 18 maakt het uitzetten van je iPhone makkelijker

13 juni om 20:49

Het uitzetten van je iPhone is iets wat je waarschijnlijk bijna nooit doet. Maar als je hem wel uitzet, kom je er misschien achter dat je helemaal niet meer weet hoe dat moet. Geen nood, Apple heeft een nieuwe oplossing in iOS 18.

De iPhones met een thuisknop onder het scherm waren makkelijk uit te schakelen: het knopje aan de zijkant indrukken en er verschijnt een schuifje op het scherm om je smartphone uit te zetten. Siri heeft deze methode voor de nieuwere iPhones echter verpest. Doordat je de assistent oproept via de zijknop, kan die knop niet meer gebruikt worden om je iPhone uit te schakelen. Daardoor moest je tot nu toe altijd zowel de zijknop als een van de volumeknoppen indrukken om de iPhone uit te kunnen zetten.

Nieuwe knop op het scherm

Maar in iOS 18 dit najaar wordt het een stukje makkelijker om je iPhone uit te zetten. Er zit namelijk een nieuwe functie voor in het bedieningspaneel van Apple, dat je kan openen met een swipe vanaf de rechterbovenkant omlaag. Vervolgens zie je aan de rechterbovenkant van je scherm een uitknop verschijnen. Als je daarop drukt, komt het bekende schuifje in beeld en kan je je iPhone uitschakelen.

Veel vernieuwingen in iOS 18

Deze functie komt bovenop de andere vernieuwingen in iOS 18. Zo komen er meerdere schermen beschikbaar in het paneel, waar je doorheen kan scrollen. Ook kan je voortaan zelf bepalen welke icoontjes in welke volgorde op het bedieningspaneel komen. Bovendien kun je straks als je iPhone uit staat of de batterij leeg is nog altijd de tijd zien.

Al deze functies komen dit najaar naar je iPhone. Je hebt een iPhone Xs of nieuwer nodig om de update naar iOS 18 te kunnen installeren.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.