Copilot+-pc's missen nu alle functies die ze uniek maken

©Microsoft

Copilot+-pc's missen nu alle functies die ze uniek maken
21 juni om 13:50
Laatste update: 21 juni om 13:53

Met Copilot+-pc's wil Microsoft AI integreren in je Windows-ervaring, maar dankzij de nieuwste updates is Copilot een stuk minder nuttig. Ook Recall is teruggeroepen.

Het idee van de Copilot+-pc's van Microsoft was onder andere dat zijn AI Copilot compleet geïntegreerd zou zijn in het systeem, maar dat blijkt nu toch niet meer het geval. Copilot bestaat in Windows alleen nog maar als web-app.

Hoewel Copilot op deze manier prima te gebruiken is, kan de AI niet langer de instellingen van Windows aanpassen. Zelfs de shortcut 'Windows + c' werkt niet meer om Copilot op te roepen.

Het bedrijf heeft voor het eerst in dertig jaar het toetsenbord flink aangepast door een speciale Copilot-knop toe te voegen, maar het enige wat deze knop nu doet is een web-app openen. Microsoft heeft niet uitgelegd waarom deze aanpassing is gemaakt.

Recall ook al geen succes

Naast Copilot, zouden deze Copilot+-pc's ook de bijzondere functie Recall krijgen. Hiermee worden constant screenshots gemaakt van wat je aan het doen bent, zodat je later alles weer terug kunt vinden. Microsoft kreeg veel kritiek op de functie, omdat die qua privacy nog veel te wensen overlaat. Daarom is Recall uitgesteld.

Lees meer over Microsoft, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.