Grote update van Windows 11 is nu al te downloaden, dit is er nieuw

©Microsoft

Grote update van Windows 11 is nu al te downloaden, dit is er nieuw

Microsoft heeft woensdagavond zijn nieuwe Windows 11-update uitgebracht voor testgebruikers. Deze Release Preview heeft een aantal nieuwe functies. Dit is de jaarlijkse grote feature-update van Windows. 

Microsoft heeft een versie van de Windows 11 24H2-update uitgebracht voor gebruikers die lid zijn van het Windows Insider-programma. De update staat in het Release Preview-kanaal. Het is de laatste testronde voordat de 24H2-update via Windows Update voor alle Windows 11-gebruikers beschikbaar komt. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. Als je de update nu al wilt ontvangen, kun je je aanmelden voor het Windows Insider-programma.

Energiebesparing

Een van de veranderingen in de nieuwe update is de manier waarop de energiebesparende modi werken. De nieuwe Energy Saver-modus verlaagt het energieverbruik van je computer door de systeemprestaties te verminderen. Bij laptops wordt ook de levensduur van de batterij daarmee verlengd.

De 24H2-update heeft ook ondersteuning voor HDR-achtergronden, waarbij Windows 11 de achtergrond per beeldscherm aanpast als je meerdere monitoren gebruikt. Een van de andere nieuwe functies is de mogelijkheid om 7-zip- en TAR-bestanden in de Verkenner te maken. Verder is er nu ondersteuning van WiFi 7.

Nieuwe AI-functies

Natuurlijk voegt Microsoft ook een aantal nieuwe AI-functies toe. Zo komt er een Voice Clarity-functie die met AI achtergrondgeluiden verwijdert als je aan het bellen bent of audio opneemt.

Bovendien zal de AI-assistent Copilot in Windows 11 24H2 nadrukkelijker aanwezig zijn. Copilot heeft een speciale knop aan de rechterkant van het systeemvak gekregen. Ook gebruikt de assistent nu meer opdrachten, bijvoorbeeld voor het aanpassen van instellingen of het inschakelen van bepaalde functies in Windows. 

Ook bevat de 24H2-update uiteindelijk alle nieuwe AI-apps die Microsoft eerder deze week tijdens zijn jaarlijkse conferentie Build heeft gepresenteerd. Je hebt daarvoor echter wel een nieuwe 'Copilot Plus'-pc nodig. Die nieuwe Copilot Plus-pc's, die zijn voorzien van Qualcomm-chips, zijn pas vanaf 18 juni verkrijgbaar, waaronder de nieuwe Microsoft Surface-computers en nieuwe laptops van merken als Samsung, Dell, HP, Lenovo, Acer en Asus.

Lees meer nieuws over Microsoft en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief