© OnePlus

OnePlus lanceert OnePlus Pad Pro: 'krachtigste Android-tablet ooit'

OnePlus lanceert OnePlus Pad Pro: 'krachtigste Android-tablet ooit'

21 juni om 22:30

OnePlus heeft in China de OnePlus Pad Pro aangekondigd. Volgens het bedrijf is het de krachtigste Android-tablet ooit en dat is vooral te danken aan de processor.

De nieuwe Pad Pro is alleen voor de Chinese markt bedoeld, maar de tablet zou later heel goed in Europa uit kunnen komen met een andere naam: OnePlus Pad 2. Door de aankondiging voor de Chinese markt weten we nu al dat de OnePlus Pad 2 waarschijnlijk de eerste tablet is met een Snapdragon 8 Gen 3-chip aan boord.

Ook kunnen we al uit de afbeelding die OnePlus postte opmaken dat er zowel een pen als een hoesje met toetsenbord uitkomen voor het apparaat. Verder lijkt de tablet waarschijnlijk erg op de originele OnePlus Pad en maakt het nog steeds gebruik van een LCD-scherm. Dat is goedkoper dan OLED, maar wel een stuk minder mooi.

Nieuwe smartwatch

OnePlus is daarnaast bezig met een nieuwe smartwatch. We schreven eerder al over een geüpdatete versie van de Watch 2 met ondersteuning voor 4G en het lijkt erop dat OnePlus die ook daadwerkelijk zal lanceren in China. De kans dat de nieuwe versie van de Watch 2 ook naar Nederland komt, lijkt klein. De OnePlus Watch 2 is nog maar kortgeleden bij ons verschenen.

De precieze details over het horloge en de tablet weten we pas op 27 juni, wanneer OnePlus een conferentie houdt om de nieuwe producten aan te kondigen.

Lees meer over tablets en mis niets met onze nieuwsbrief.