©Wolff

VS Chinese robothonden machinegeweren

VS nerveus door Chinese robothonden met machinegeweren

24 juni om 13:00

Een militaire oefening is een uitstekende gelegenheid om je nieuwe wapentuig te laten zien aan de wereld. China is er in geslaagd de Amerikanen zenuwachtig te maken.

Bij de militaire oefening waren twee landen betrokken: China en Cambodja. Eerstgenoemde gebruikte dit evenement om wat nieuwe producten te laten zien aan de wereld. Ster van de oefening was geen tank, helikopter of schip maar een hond met een machinegeweer op zijn rug.

Scooby Pang Pang Doo

Het gaat hier niet om echte honden maar robothonden. We kennen allemaal de beelden van Spot, de robothond van Boston Dynamic. Deze apparaten zijn verdomd handig, snel en wendbaar. In een brainstorm van het Chinese leger dachten ze dat het wel handig zou zijn om daar een machinegeweer op vast te vinden.

VS zenuwachtig

De beelden die hierover naar buiten kwamen hebben de verschillende instanties in de VS aan het denken gezet. Daar wordt nu met sneltreinvaart een wetsvoorstel gemaakt om de implicaties van deze technologie te onderzoeken.

Met een beetje fantasie kun je genoeg scenario's bedenken waarin een peloton robothonden veel schade aan kan richten in een oorlogssituatie. Dan hebben we het nog niet eens over de dreiging van terrorisme en criminaliteit.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.

Lees meer over:

Deel via