©Apple

Deze nieuwe speaker van Apple kan mee naar het strand

Deze nieuwe speaker van Apple kan mee naar het strand

25 juni om 18:48
Laatste update: 25 juni om 21:30

De nieuwe versie van de draagbare speaker van het Apple-merk Beats is officieel aangekondigd. De nieuwe Beats Pill heeft een batterijduur van 24 uur en is later deze zomer ook in Nederland te koop.

In april liep basketballer LeBron James al rond met de nieuwe versie van de Beats Pill, maar vandaag heeft Apple de draagbare speaker ook echt officieel onthuld. Apple-merk Beats verkocht tien jaar lang de pilvormige bluetooth-speaker, maar in 2022 werd hij van de markt gehaald. Nu maakt de Beats Pill weer een comeback, met een aantal verbeteringen.

De vernieuwde speaker is iets groter en lichter dan de voorganger, maar de vorm is hetzelfde gebleven. Ook is de nieuwe versie wat luider en heeft hij een zwaardere bass gekregen. Op een volle batterij kun je 24 uur lang muziek luisteren. 

Waterbestendig 

De nieuwe speaker is er in de kleuren zwart, rood en goud en beschikt over een draagkoord om hem makkelijker mee te nemen. De Beat Pill is geschikt voor op het strand, want hij is waterbestendig (IP67-rating) en kan tegen stof, vuil en zand. "Je neemt 'm zorgeloos mee naar het zwembad, het strand of een regenachtige locatie", aldus Apple.

Bovendien heeft de nieuwe speaker een usb-c-oplaadpoort en is de bluetooth-verbinding verbeterd. Je kunt de speaker ook terugvinden via de Apple Zoek Mijn-app.

Knoppen en Siri

De vernieuwde Beats Pill heeft vier knoppen: twee voor het volume, en knop om de muziek te bedienen en een aan/uit-knop. Met de laatste kun je ook Siri gebruiken via een gekoppelde iPhone. Twee speakers zijn aan elkaar te koppelen voor een stereo-set.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Beats Pill-speaker is in de eerste landen al te koop, maar is pas later deze zomer in Nederland verkrijgbaar voor 169,95 euro. Daarmee is de speaker 60 euro goedkoper dan de voorganger. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwe app.