WhatsApp gaat je waarschuwen als je foto's of video's nog niet verstuurd zijn

©Freepik

WhatsApp voor iPhone krijgt waarschuwing bij gepauzeerde upload van foto of video
26 juni om 13:48

WhatsApp gaat een onhandige tekortkoming aan zijn eigen app oplossen: afbeeldingen of video's die alleen uploaden als de app openstaat. Voortaan krijg je een melding als een upload nog afgemaakt moet worden.

WhatsApp is niet alleen handig, omdat het op zoveel apparaten werkt, maar ook veilig vanwege de end-to-end-versleuteling. Een nadeeltje van die beveiliging is dat je bij het versturen van foto's, video's of andere grote bestanden een actieve verbinding met de ontvanger moet hebben.

Pas als de upload klaar is, kun je naar een andere app wisselen. Je kent dat vast: dat je uren later pas merkt dat die ene video nooit verstuurd is, omdat je WhatsApp te snel afsloot.

Simpele oplossing: een melding

Voor dat probleem heeft WhatsApp voor iPhone nu een oplossing: een melding. Sluit je WhatsApp terwijl er nog een upload bezig is, krijg je de melding '1 upload gepauzeerd'. Dat blijkt uit de nieuwste bèta-versie van WhatsApp, meldt WABetaInfo, dat de nieuwe versies van WhatsApp uitpluist naar nieuwe functies.

De melding verschijnt zowel wanneer je de app te vroeg afsluit, wisselt naar een andere apps als wanneer je bijvoorbeeld connectieproblemen hebt. De melding verschijnt ook bij het verzenden van meerdere foto's of video's, ook al is een deel van die bestanden al wel verstuurd.

De nieuwe functie wordt nu uitgerold onder testgebruikers. Vermoedelijk komt de melding in de komende maanden naar alle WhatsApp-gebruikers op iPhone.

Meer nieuws over WhatsApp en mis niets met onze Bright-app.