WhatsApp laat je vanaf nu standaard foto’s versturen in hoge kwaliteit

©Unsplash

WhatsApp laat je vanaf nu standaard foto’s versturen in hoge kwaliteit
21 juni om 22:00
Laatste update: 21 juni om 22:05

Als je WhatsApp gebruikt om foto’s te verzamelen om later een fotoboek te maken, herken je vast het probleem: de chatdienst maakt de foto’s veel kleiner dan ze oorspronkelijk zijn, waardoor de kwaliteit vermindert. Je kunt het wel elke keer handmatig op HD zetten, maar dat kan beter. Met een nieuwe update heeft WhatsApp daar een oplossing voor gevonden.

Je kan namelijk voortaan kiezen om foto’s standaard in HD te versturen. Je vindt de optie door naar Instellingen > Opslag en data > Uploadkwaliteit media te gaan. Vervolgens kan je kiezen om de kwaliteit te behouden die je gewend bent van WhatsApp of om altijd voor HD-kwaliteit te gaan.

Veel grotere bestanden

HD betekent een betere kwaliteit foto's, maar de bestanden worden dan wel tot 6 keer groter, waardoor ze meer ruimte innemen. Handig dus voor vakantiefoto’s die je in hoge kwaliteit wil bewaren, maar misschien iets minder handig voor alle foto’s van boodschappenlijstjes en andere onbelangrijke dingen die je via WhatsApp verstuurt.

Gelukkig kan je voor het verzenden van een foto altijd nog per geval aangeven of je de foto wel of niet in HD-kwaliteit wil versturen. Je kan dus ook standaard kiezen om opslag en data te besparen en alleen belangrijke foto’s in HD te versturen door op het knopje HD te klikken voor je de foto verstuurt.

Het is belangrijk om te vermelden dat de optie HD aanvinken niet betekent dat je de foto ook in de originele kwaliteit verzendt. WhatsApp kan hem nog steeds verkleinen, alleen merk je daar minder van. Als zelfs de HD-kwaliteit voor jou niet genoeg is, kan je ervoor kiezen om je foto of video als document te versturen. Op die manier comprimeert WhatsApp niets.

Vanaf nu beschikbaar

De functie is vanaf nu beschikbaar, maar het kan even duren voordat deze ook op jouw apparaat beschikbaar is. Om zo snel mogelijk je foto’s in hoge kwaliteit te versturen, kan je de app in ieder geval regelmatig updaten of automatische updates aanzetten. Dan krijg je de functie meteen als die voor jou beschikbaar is.

Lees meer over WhatsApp en blijf op de hoogte met de Bright-app.