©Freepik

Nieuwe WhatsApp-functie maakt toevoegen van nieuwe contacten makkelijker

Deze update van WhatsApp maakt het toevoegen van nieuwe contacten makkelijker

24 juni om 21:44

WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie die voor veel mensen vertrouwd zal aanvoelen: een scherm om direct een telefoonnummer in te voeren. Je kunt dat nummer direct bellen via WhatsApp, of meteen die persoon toevoegen aan je lijst contacten.

Als je wel eens met iemand contactgegevens hebt uitgewisseld, dan weet je hoe onhandig dit verloopt: eerst moet je deze informatie toevoegen aan je telefoon voordat je deze vervolgens kunt gebruiken binnen WhatsApp. Het voelt daardoor altijd een beetje als een dubbele straf: eerst een contactformuliertje doorlopen om vervolgens te zoeken naar die knop in WhatsApp om dezelfde persoon nog eens toe te voegen.

En dan nog hopen dat de persoon in kwestie WhatsApp heeft, anders kun je opnieuw beginnen. Daar ben je met een toekomstige update van WhatsApp vanaf, want je kunt straks direct het telefoonnummer invoeren vanuit de app zelf.

Nieuw knopje

De nieuwe functie wordt door WhatsApp al getest onder de eerste gebruikers. Dat is gespot door WABetaInfo in de Android-versie 2.24.13.17 van de chatapp. Deze zou namelijk een nieuwe knop bevatten onder het tabblad 'Gesprekken'. Klik je op deze knop, dan komen de nummertoetsen in beeld. Je kunt zo sneller een nummer bellen via WhatsApp. Daarnaast wordt er ook gelijk gecontroleerd of het ingevoerde nummer over WhatsApp beschikt.

Het idee erachter is vooral om je tijd te besparen. Zo wil je niet altijd voor iedere persoon in WhatsApp een permanent contact in je telefoon hebben. En als je dat toch wel zou willen, kun je dat later alsnog doen. In feite wordt het proces dus omgedraaid. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een woning wilt bezichtigen en het telefoonnummer niet gelijk in het adresboek van je telefoon wilt vereeuwigen.

Eerst op Android, later pas iOS

Als je deze nieuwe functie als eerste wilt gebruiken, heb je vooralsnog het meeste geluk met een Android-telefoon. Daar wordt de update volgens WABetaInfo in de loop van de komende dagen uitgebracht. In eerste instantie alleen voor bèta-gebruikers, maar normaal gesproken ook later voor andere gebruikers. Laten hopen dat iPhone-bezitters ook niet al te lang hoeven te wachten.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons eigen WhatsApp-kanaal.