©Samsung

Samsung komt met Apple AirPlay voor zijn hotel-tv’s

Samsung komt met Apple AirPlay voor zijn hotel-tv’s

27 juni om 14:49

Samsung en Apple staan bekend als bittere vijanden als het om smartphones, tablets en AirPods gaat. Toch kunnen ze soms ook lief samenwerken, zoals in de hotelbranche. Samsung voegt in zijn nieuwste lijn hotel-tv’s Apple AirPlay toe voor het makkelijk verbinden van iOS- en iPadOS-apparaten.

Net als bij andere tv-merken kun je straks heel eenvoudig verbinden met de nieuwe Samsung hotel-tv’s. Zo kan je vanaf je iPhone via de televisie films streamen, games spelen of muziek luisteren. De Koreanen schrijven in het persbericht dat AirPlay als eerste wordt uitgerold bij het HBU8000-model maar daarna volgen gauw meer schermen.

De koppeling gebeurt door een QR-code te scannen vanaf de tv. Vanwege de veiligheid worden er geen persoonlijke gegevens opgeslagen en na het uitchecken worden gekoppelde apparaten gelijk vergeten door de tv. Samsung en Apple staan ook AirPlay-integratie toe binnen hotelmanagementsystemen. Hier komen LYNK Cloud en SmartThings Pro om de hoek kijken, die Samsung meelevert bij de nieuwe hotel-tv’s.

LYNK Cloud en SmartThings Pro

LYNK Cloud is een cloudsysteem dat hotelmanagers apparaatbeheer op afstand geeft. Ze krijgen ook toegang tot content op maat en een e-commerceplatform. Zo kan een hotel zijn eigen bestelsysteem koppelen aan de Samsung-tv’s en hoef je geen roomservice te bellen, maar kun je gewoon via de tv je maaltijd of spabezoekje bestellen. Daar zit tevens een analyticssysteem aan vast, zodat hotels het gebruik kunnen analyseren voor het verbeteren van hun service.

Het tweede systeem, SmartThings Pro, koppelt andere slimme apparaten binnen het hotel aan de tv. Voorbeelden die Samsung noemt zijn de airconditioning of een Smart Signage-scherm. Aanpasbare API’s horen eveneens tot de dienst, wat betekent dat bestaande hotelsystemen relatief snel en eenvoudig kunnen samenwerken met de nieuwe Samsung hotel-tv’s.

Lees meer over Samsung en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.