©91mobiles

Dit is er uitgelekt over de nieuwe Apple Watch Series 10

Dit is er uitgelekt over de nieuwe Apple Watch Series 10

26 juni om 22:19
Laatste update: 26 juni om 22:26

De nieuwe Apple Watch Series 10 krijgt volgens uitgelekte informatie een scherm van 2 inch, een stuk groter dan die van de Series 9. Er zijn nog meer details over de nieuwe Apple Watch naar buiten gekomen.

De site 91mobiles heeft renders van de Apple Watch Series 10 gepubliceerd. De grootste verandering vergeleken met de Apple Watch Series 9 is het scherm. Het display krijgt een diagonaal van 2 inch, terwijl de Series 9 een scherm van 1,7 inch heeft. De Apple Watch Ultra is momenteel nog het grootste Apple-horloge met een scherm van 1,93 inch. 

Ook de behuizing van het horloge is volgens 91mobiles groter. De standaardversie van het horloge meet volgens de gelekte informatie 46 bij 39,7 bij 11,6 millimeter. Dat is groter dan de Series 9, maar kleiner dan de Ultra. Uit de renders is niet goed zichtbaar of de randen rond het scherm van het nieuwe horloge dunner zijn geworden.

Geen magnetisch bandje

De rest van het ontwerp lijkt niet aanzienlijk te veranderen. De digitale kroon blijft hetzelfde, alsook de knoppen aan de zijkant. Daarnaast blijft de afgeronde behuizing aanwezig. Ten slotte is ook het bevestigingsmechanisme voor de band hetzelfde. Volgens geruchten eerder dit jaar zou dit mechanisme veranderen, met de komst van een nieuw magnetisch bandje

Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder al dat de Series 10 qua omvang meer op de Ultra zou lijken. Hij voorspelde dat Apple twee varianten zou uitbrengen: eentje van 45 mm en eentje van 49 mm. Huidige Apple Watches hebben al jarenlang hetzelfde fysieke formaat: 41 en 45 millimeter.

Apple onthult de nieuwe Apple Watch waarschijnlijk in september tegelijk met de iPhone 16.

Lees meer over de Apple Watch en mis niets met onze Bright-app.